DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

ZPRÁVA Z ME ÚNIE 2010



ME Unie v boxu žen 2010 - Maďarsko,Keszthely


Na páté mistrovství Evropské unie odjela ve váze 51kg Jana Juranová z SK Lady box Brno, ve váze 60kg Danuše Dilhofová z SK Lady box Brno a ve váze 69kg Martina Smoranzová z SK boxing Praha. Bohužel na poslední chvíli odvolala svoji účast Lenka Dudková, která měla startovat v kategorii 75kg.

51kg – 14 žen

Juranová postupovala volným losem do dalšího kola a o bronz boxovala se zkušenou Francouzkou. První kolo bylo vyrovnané, ale každé další kolo byla Francouzka lepší, a to hlavně co se rychlosti úderů týče. Juranová boxuje teprve tři roky, ale do boxu hodně investuje, z hlediska intenzity tréninků, i po stránce finanční. Úspěchy se dostaví, ale až nabere více zápasových zkušeností. Tentokrát prohrála 7:0 n.b. Toto ME Unie si Jana hradila sama!!

60kg - 14 žen

Dilhofová v prvním utkání porazila Belgičanku 2:0 n.b. a opět v boji o bronzový kov jí los přidělil Katie Taylor z Irska. Danuše dvě kola boxovala jako nikdy, bez respektu chodila po soupeřce a celkový dojem byl o hodně lepší než v předchozích případech, když s ní v minulosti boxovala. Vše bylo dobré - pohyb i její proslulá obrana, a po druhém kole byl stav utkání 2:1n.b. Ke konci druhého kola Irka faulovala. Aby neinkasovala, uklonila se do strany a ramenem silně narazila žebra Danuši. Katie byla za toto napomenuta, ale body jí strženy nebyly. Danuše byla počítána a do třetího kola bohužel odcházela s naraženými žebry. Z toho důvodu jsme byli nuceni úplně změnit taktiku a styl boje. To se jednoduše nelíbilo německému rozhodčímu, strhl Danuši body a později ke konci třetího kola ji definitivně diskvalifikoval. Z tohoto utkání si Dilhofová odnesla zranění a téměř po deseti letech i první diskvalifikaci. Bohužel.

69kg - 14 žen

Martina Smoranzová v prvním utkání porazila 5:0n.b. Chorvatku a tím se po delší tréninkové pauze dobře rozboxovala. V boji o bronz narazila na Nagy Bianku, domácí Maďarskou závodnici. Bohužel tahle boxerka má v dané váhové kategorii výborné proporce a Martina byla již od začátku ve značné nevýhodě. Nagy Bianka nijak technicky nepřevyšovala naši Martinu, naopak Martina se ukázala jako velmi technicky vyzrálá závodnice. Na pohled bylo utkání vcelku vyrovnané, ale Maďarce se díky její výškové převaze podařilo přesněji zasahovat a bodovat. Ve čtvrtém kole musím Martinu pochválit, že i přes nepříznivý výsledek se snažila vše zvrátit a bojovala do úplného konce. Prohrála 9:3n.b. Na další turnaj, který se bude konat v Polsku za necelé dva měsíce, bude Martina již startovat ve váze 64kg.

Šárka Stoklásková
Reprezentační trenérka žen ČBA